Your cartClose

Your cart is currently empty.

Login Close

Informacije o kolačićima

Web stranica koristi kolačiće

Kolačići su IT podaci, posebno tekstualne datoteke, koje su pohranjene na krajnjem uređaju korisnika web stranice i namijenjene su korištenju na stranicama web stranice. Kolačići obično sadrže naziv web stranice iz koje dolaze, vrijeme pohrane na krajnjem uređaju i jedinstveni broj.

Entitet koji stavlja kolačiće na krajnji uređaj korisnika web stranice i pristup im je operator web stranice.

Kolačići se koriste u sljedeće svrhe:
Stvorite statistiku koje pomažu u razumijevanju kako korisnici web stranica koriste web stranice, omogućujući poboljšanju njihove strukture i sadržaja,
Održavajte sesiju korisnika web stranice (nakon prijave), zahvaljujući tome koji korisnik ne mora unositi prijavu i lozinku na svakoj pod-stranici web stranice, odredite korisnički profil kako bi prikazao oglasni materijal koji odgovara ovom profilu, posebno Google Network.

Web stranica koristi dvije osnovne vrste kolačića: sesijski kolačići i uporni kolačići. Kolačići sesije su privremene datoteke koje se pohranjuju na krajnji uređaj korisnika dok se ne odjave, ne napuštaju web mjesto ili zatvore softver (preglednik). Uporni kolačići pohranjuju se na krajnji uređaj korisnika za vrijeme navedeno u parametrima datoteke kolačića ili dok ih korisnik ne izbriše.

Softver za pregledavanje web stranica (preglednici) obično omogućuje kolačiće da se prema zadanom pohranjuju na krajnji uređaj korisnika. Korisnici web stranica mogu u tom pogledu promijeniti postavke. Preglednik vam omogućuje brisanje kolačića. Također je moguće automatski blokirati kolačiće. Detaljne informacije o ovoj temi mogu se naći u pomoći ili dokumentaciji preglednika.

Ograničenja korištenja kolačića mogu utjecati na određene funkcije dostupne na stranicama web stranice.

Kolačići koji se postavljaju na web terminal korisnika mogu koristiti i oglašivači i partneri koji rade s operatorom web stranice.

Preporučujemo da pročitate pravila o privatnosti ovih tvrtki kako biste saznali više o pravilima koja reguliraju upotrebu kolačića koji se koriste u statistici: Politika privatnosti Google Analytics.

Kolačići mogu koristiti oglasne mreže, posebno Google Network, za prikaz oglasa prilagođenih načinu na koji korisnik koristi web mjesto. U tu svrhu mogu zadržati informacije o navigacijskom putu korisnika ili vremenu provedenom na određenoj stranici.

Što se tiče podataka o korisničkim preferencijama koje je prikupio Googleova reklamna mreža, korisnik može pregledati i uređivati ​​podatke izvedene iz kolačića pomoću alata: https://www.google.com/ads/preferences/